ABD’de Tufts Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, Antep fıstığının içerdiği lutein adlı antioksidan gözleri zararlı ışıklardan koruyor ve görüşü güçlendiriyor. Çalışmada, günlük 57 gram Antep fıstığı tüketiminin 6 haftada maküler pigment optik yoğunluğu seviyesini artırarak göz sağlığına katkıda bulunduğu belirlendi. Bu antioksidan, ekranlardan gelen zararlı mavi ışığın filtrelenmesine yardımcı oluyor ve retina dejenerasyonuna karşı koruma sağlıyor.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
27 Aralık 2024SPOR
27 Aralık 2024GÜNDEM
27 Aralık 2024SPOR
27 Aralık 2024SPOR
27 Aralık 2024GÜNDEM
27 Aralık 2024GÜNDEM
27 Aralık 2024