CHP’den Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlendiği Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi'nde konuşuyor. Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Terörün amacı bizi korkutmak, bizi sindirmekken, bizde korku yaratmakken burada meydanı dolduranlara selam olsun. Şiddete karşı susmayanlar hoş geldiniz. Bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre karşı hep birlikte meydan okumaya geldik. Terörü bitiren, toplumsal barışı sağlayan ve daima ileri giden bir Türkiye için çalışanlarız.

Her 2 kadından biri şiddet görüyor bu ülkede. Kadınların yüzde 70'i geceleri yürürken kaygı duyduklarını söylüyorlar. Gençlerimiz ve çocuklarımız güvende değil. Adana Aladağ'da 11 kız öğrenci hayatını kaybetti. Yeterli sayıda devlet yurdu yapmayan yoksul evlatlarımızı tarikat ve cemaatlerin kucağına atanlar yaşanan ölümlerden sorumludurlar. Bu iktidar öğrencinin barınma sorununu bile bile çözmemektedir. Bu iktidar İstanbul'da belediyeleri bir tek yurt yapmayan bir iktidardır. Şu ana kadar 14 tane tertemiz yurt yapan İBB Başkanı Sayın İmamoğlu buradadır.

REKLAM

Bu ülke 8 yaşındaki Narin'imizi koruyamadı. Halen daha katilini ortaya çıkaramadılar. Bu ülke 2 yaşındaki Sıla bebeği koruyamadı. Hastaneye gittiğinde doğru teşhisi koyamadı, evine yolladı. Bir dahaki geldiğinde iş işten geçmişti. CHP Narin'ler ölmesin Sıla bebekler yaşasın diye bir bütün olarak dimdik ayaktadır. Buradayız burada olmaya devam edeceğiz. Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuz hayatını kaybetti. Ölümler bilinirken o hastaneleri açık tuttular. Ne zaman birisi çete üyelerinden biri savcıyı tehdit etti ve savcı durumu ifade edince o gün döndüler o hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler. O hastanelerin iptal edilen ruhsatları başka bir isimle yeniden karşımıza gelmesinler diye o hastaneleri bedelsiz kamulaştırmamız lazım. Bugün en büyük sıkıntı uyuşturucudur. Sentetik uyuşturucu kullanımı iki katına çıktı. Toplumun yüzde 70'i maalesef her geçen gün uyuşturucu kullanımının daha çok arttığını ifade etmektedir. "



Haber Kaynak : HABERTURK.COM

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."