MEB okullara yazı göndermişti, Valilik harekete geçti: Ders süresi kısaldı

GÜVENLİK NEDENİYLE DEĞİŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ilin valiliğine bir genelge gönderilmişti. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi.

İlk uygulama İstanbul'da hayata geçirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kış mevsimine doğru gün süresinin kısalması, derslere başlama saatinin çok erken, ders çıkış saatinin ise geç olması ve buna bağlı öğrencilerin hava karardığında okula gidip gelmelerinin başta güvenlik sorunu olmak üzere birtakım olumsuzluklara yol açabileceği dikkate alınarak ders saatleri 35 dakikaya düşürüldü.

GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN

GEÇİCİ UYGULAMA

Yeni ders saatleri kış mevsimi boyunca geçerli olacak. 21 Ekim Pazartesi günü itibariyle başlayacak yeni ders saati uygulamasının Mart 2025'e kadar devam ettirilmesi planlanıyor. Günler uzadıktan sonra ders saatleri yeniden 40 dakikaya çıkarılacak.

HANGİ İLÇELERDE YENİ SAAT UYGULANACAK?

1-ARNAVUTKOY
2 - ATAŞEHİR
3 - AVCILAR
4- BAĞCILAR
5 - BAHÇELİEVLER
6 - BAŞAKŞEHİR
7 - BAYRAMPAŞA
8 - BEŞİKTAŞ
9 - BEYKOZ

10 - BEYLİKDÜZÜ
11 - BÜYÜKÇEKMECE
12 - BEYOĞLU
13 - ÇATALCA
14 - ÇEKMEKOY
15 - ESENLER
16 - ESENYURT
17 - EYÜPSULTAN
18 - FATİH
19 - GAZIOSMANPAŞA
20 - GÜNGÖREN
21 - KADIKOY
22 - KAĞITHANE
23 - KARTAL
24 - KÜÇÜKCEKMECE
25 - MALTEPE
26 - PENDİK
27 - SANCAKTEPE
28 - SARIYER
29 - SİLİVRİ
30 - SULTANBEYLI
31 - SULTANGAZI
32 - ÜMRANİYE
33 - ÜSKÜDAR
34 - ZEYTINBURNU



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."